Строителни продукти в 3D подове

3D подове

3D подовете набират все по-голяма популярност в интериора на дома. Те са модерни, различни, всеки под е оригинален и стои много ефектно. С усещане за реалистичност. Често клиентите избират картини от природата - предимно водни мотиви и цветя с тревна площ, именно да изглежда натурално в дома им. Също така избирайки правилния 3D дизайн може да се увеличи визуално пространството в стаята.

Монтирането е трудоемко, отнема време, материалите са скъпи и затова цената на подовете е висока. Процесът включва: полагане на слой саморазливен грунд, последван от желаното изображение. След това се обработва с прозрачен двукомпонентен епоксид или полиуретан, за да се постигне перфектна дълбочина на изображението. Последният слой е полагане на защитен лак. 
Едно от най-ценните качества на епоксидът е, че практически е непроницаем, устойчив на киселини, хлор и други избелващи ежедневни почистващи препарати. Правилно инсталираният под може да служи поне 15 години без да промени цвета и структурата си. Няма фуги, пукнатини и пори. Също така няма миризма, прах и бактерии. Има голяма  издръжливост и устойчивост на износване. Епоксидът е антистатичен и се почиства лесно. Има голяма водо и пожароустойчивост. Именно заради тези си качества е предпочитан в производството,складове, болници, центрове за деца. 
Единственият недостатък (освен високата цена) е, че подът е студен (като плочките например) и не позволява подово отопление.