Строителни продукти в Корк

Корк

Предлагаме ви коркът на португалската компания Granorte - водещ производител на продукти от корк в премиум клас подови настилки и стенни облицовки.

Коркът е 100% екологичен  природен материал. Наименованието му идва от кората на Корковия дъб, растящ предимно в западния средиземноморски регион. При добива на корк дървото не се унищожава, а се отнема само кората. Този процес започва, когато Корковият дъб е достигнал 25 години зрялост. Кората се възстановява напълно за 9 години и отново може да се сваля. Продължителността на живот на дървото е около 200 години и този цикъл се повтаря многократно. Той е най-добрият топло и звукоизолатор, благодарение на впечатляващите качества на структурата и химическия си състав. Повече от 40 милиона клетки, запълнени с газообразна смес. Интересното  при него е, че притиснат до 40% от обема му, отново се възстановява до оригиналния си размер и форма. Коркът съдържа специална субстанция (суберин), която отблъсква водата и го прави непромокаем и устойчив на гниене. Той е перфектният природен материал за подови настилки и стенни облицовки, тъй като е отличен топлоизолатор, звукоизолатор, износоустойчив, влагоустойчив, еластичен, негниещ, хипоалергенен, естествен репелент, пожаро-неактивен, 100% рециклируем и природно възобновяем. 
Granorte предлага два вида подови настилки: плаващи подови настилки за монтаж без лепене с патентована сглобка Uniclic и подови плочи за залепване.